Orgel Bijbelboek

Rijken en armen ontmoeten elkander; hun aller Maker is de HERE.

Spreuken 22:2

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over kennis van God


Datum: 12 maart 2024

Zondag 17 maart leidt prof. dr. G.C. den Hertog uit Apeldoorn beide diensten om 10 en 17 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
In de morgendienst is er voorbereiding op het Heilig Avondmaal en gaat de preek over Johannes 14:27. Jezus zegt daar in één van zijn afscheidsgesprekken aan de vooravond van zijn lijden tegen zijn leerlingen dat Hij vrede voor hen vrijmaakt, en die vrede Zelf ook geeft. Dat is het geweldige: Door zijn sterven voor ons brengt Jezus vrede tot stand en als de Opgestane geeft Hij die vrede aan hen die het van Hem verwachten. Wat kan dat betekenen in een wereld met opnieuw oorlogen en geweld overal om ons heen, liquidaties in de drugswereld, femicide, intimideren via de sociale media?!
In de middagdienst gaat het over Hosea 4:1-3, waar de hele samenleving van Israël - inclusief de dieren! - kreunt en kwijnt, omdat ze niet trouw in praktijk brengen, geen ontferming betonen, en ook: geen kennis van God hebben. Voor ons spreekt dat laatste niet vanzelf. Daarom is de vraag: wat wil kennis van God zeggen, en wat betekent het voor onszelf, en voor de kerk en de samenleving?
Belangstellenden zijn van harte welkom in de diensten op Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. De online diensten zijn live of achteraf volgen via www.youtube.com/@cgkmijdrecht/streams Wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel