Bijbelboek Orgel

Nu kijken we nog in een wazige spiegel, maar straks staan we oog in oog. Nu is mijn kennen nog beperkt, maar straks zal ik volledig kennen, zoals ik zelf gekend ben. Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde.

1 Korintiërs 13: 12 - 13

Nieuws

Terug naar overzicht

Een Gideonsbende


Datum: 05 augustus 2024

Op zondagmorgen 11 augustus leidt ds. R.G. den Hertog van de Amsterdam-Amstelgemeente de dienst om 10 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.

De Schriftlezing is Rechters 7:1-22. De preek gaat over de overwinning van Gideon op de Midianieten in Rechters 7:1-22. De Midianieten zijn met een overgrote meerderheid, maar Gideon moet het met driehonderd man tegen hen opnemen. Dit verhaal vertelt ons iets over hoe mensen/christenen soms met overweldigende tegenstand te maken hebben en hoe God hen daarvan wil redden. Dit gedeelte leert ons dus iets over God, maar het leert ons ook iets over wat van ons gevraagd wordt, namelijk: geloof en moed. God bevrijdt en redt, maar we zullen dat alleen dat alleen maar ervaren als we ons in geloof aan Hem durven over te geven.
Belangstellenden zijn van harte welkom in de diensten op Kon. Julianalaan 22 in Mijdrecht. De online diensten zijn live of achteraf volgen via www.youtube.com/@cgkmijdrecht/streams Wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel