Bijbelboek Orgel

Broeders en zusters, de genade van onze Heer Jezus Christus zij met u. Amen.

Galaten 6:18

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over bekering


Datum: 15 juli 2024

Zondagmorgen 21 juli leidt Henk Aperloo uit Wilnis de dienst om 10 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
De Schriftlezing wordt uit Zacharia 1:1-17 gelezen. De verkondiging heeft als thema: God maakt een nieuwe start.
Keer op keer heeft God zijn volk gewaarschuwd. Men vereerde afgoden, had geen oog voor elkaar en leefde vooral voor zichzelf. Waarschuwingen van profeten werden genegeerd en door Gods toedoen kwam het volk in ballingschap. Als het volk terugkeert uit ballingschap, kent men geen vreugde. Dan richt God zich tot hen met een duidelijke boodschap: "Keer terug naar Mij, dan zal ik naar jullie terug keren. Zacharia profeteert in Juda, nadat het tweestammenrijk uit de ballingschap is teruggekeerd naar hun land, naar Jeruzalem. Het is het boek van de terugkeer. Door Zacharia heen roept God de mensen op, zich met hart en ziel naar Hem om te keren. Want dan zien ze dat Hij ook naar hen kijkt en hen niet vergeet. Zacharia betekent JHWH, de God van het verbond, gedenkt. De kern in de verkondiging is "bekering". Dan reikt God je de hand!
Belangstellenden zijn van harte welkom in de diensten op Kon. Julianalaan 22 in Mijdrecht. De online diensten zijn live of achteraf volgen via www.youtube.com/@cgkmijdrecht/streams Wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel