Orgel Bijbelboek

Jezus antwoordde: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, tenzij iemand geboren wordt uit water en Geest, kan hij het Koninkrijk Gods niet binnengaan

Johannes 3:5

Nieuws

Terug naar overzicht

Heilig Avondmaal in De Wegwijzer


Datum: 20 november 2017

Zondag 26 november leidt ds. G. Vos beide diensten om 10 en 17 uur, die dan in het teken staan van de viering van het Heilig Avondmaal.

In de morgendienst wordt 1 Corinthe 11:23-29 gelezen. Kan het nog concreter? Jezus bevestigt heel zijn verbondenheid, zijn gemeenschap aan hen die Zijn zelfovergave in kruisiging en dodenrijk aanvaarden in de tekenen van brood en wijn. Er is een voorwaarde: dat wij ook in gemeenschap treden en leven met onze mede avondmaalsgangers. Wanneer we hen liefdeloos behandelen dan ontkrachten we ons geloof.

Zondagmiddag wordt Lukas 20:20-26 gelezen. Fraai is het niet om iemand klem te zetten met een strikvraag. Dat doen leiders, wanneer ze verantwoordelijkheden afpakken. Jezus antwoord meesterlijk: ik zal de Keizer het zijne geven, maar geven jullie eindelijk eens God het Zijne!

Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten