Bijbelboek Orgel

Hoogte noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde Gods, welke is in Christus Jezus, onze Here.

Romeinen 8:39

Nieuws

Terug naar overzicht

Opstanding van onbekende man in De Wegwijzer


Datum: 05 mei 2015

Zondag 10 mei zal ds. G. Vos beide diensten in de CGK Mijdrecht leiden.

 Om 10 uur begint de morgendienst met als thema: De opstanding van een onbekende man. In het oude testament is het aantal verwijzingen naar de opstanding uit de doden niet zo groot. Wanneer Jezus Christus zijn dood en opstanding aankondigt en verwerkelijkt is de situatie drastisch veranderd. Het geloof in Jezus Christus en het geloof in de eigen opstanding uit de doden zijn in de vroege kerk onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Enkele geschiedenissen in het oude testament gaan over iemands opstanding. Zondagmorgen besteden we aandacht aan de opstanding van de onbekende man in 2 Kronieken 13 v 21.

 Het thema van de middagdienst, die om 17 uur begint, is: Drijfveren als sleutel. Voor een functie wordt vandaag de dag al gauw om een psychologisch onderzoek gevraagd. Door zo een onderzoek worden je drijfveren in kaart gebracht om zo een beeld te krijgen hoe iemand in allerlei omstandigheden zal reageren. Opmerkelijk is het dat in de 10 geboden de laatste gaat over onze drijfveren. Willen we de liefde tot God en tot de naaste leren kennen en daarin verder komen, dan moeten we een helder beeld krijgen van onze echte drijfveren en die leren hanteren.

 Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht.

Lees het complete artikel op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel

Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten