Bijbelboek Orgel

Gij kent immers de genade van onze Here Jezus [Christus], dat Hij om uwentwil arm is geworden, terwijl Hij rijk was, opdat gij door zijn armoede rijk zoudt worden

2 Korintiers 8:9

Nieuws

Terug naar overzicht

Verbannen op Patmos in De Wegwijzer


Datum: 01 december 2014

Onderstaand bericht is naar de krant verzonden:

Verbannen op Patmos in De Wegwijzer

Op 7 december is het de tweede adventszondag. Ds. Vos gaat in de Christelijke Gereformeerde Kerk Mijdrecht voor in de diensten.

 Om 10 uur wordt de Adventsboodschap uit Openbaringen 4 en 5 gelezen. Nu gaat alles mis! Dat moet de apostel Johannes op Patmos gedacht hebben. Verbannen door de Romeinen. Johannes is als een vader die zijn kinderen niet ziet. De apostel kan erop rekenen dat zijn brieven de gemeenten niet bereiken. Zoals hij het nu ziet gaat alles mis. De Here Jezus laat hem al die hopeloze dingen bezien met nieuwe ogen.

 Om 17 uur wordt Advent uitgelegd met Genesis 6. Wat moet ervan worden? Noach leeft in een wereld die vergeven is door geweld. Je zou dat willen stoppen, hoe dan ook. God stuurt geen leger. Hij bewapent Noach niet. Hij laat hem een boot bouwen. Noach vertelt de mensen dat God zelf zal afrekenen met degenen die op de verkeerde weg blijven doorgaan. Door een watervloed. Noach biedt een ark aan om te ontkomen. Jezus gebruikt deze geschiedenis om uit te leggen wie Hij is.

 Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht.

Lees het complete artikel op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel

Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten