Orgel Bijbelboek

En het overige viel in goede aarde en opkomende en uitstoelende gaf het vrucht, en het droeg tot dertigvoud, zestigvoud en honderdvoud toe.

Marcus 4:8

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over naderend kerstfeest


Datum: 24 november 2014

Onderstaand bericht is naar de krant verzonden: 

De Wegwijzer over naderend kerstfeest

Op 30 november is het de eerste adventszondag en wordt in de Christelijke Gereformeerde Kerk Mijdrecht al naar het naderende kerstfeest toegeleefd.

 Om 10 uur gaat legerpredikant P.L.D. Visser uit Veenendaal voor, de kerntekst is uit Jesaja 9:1. Er wordt gespeeld met licht en duisternis in de winkelstraten. Het is niet te missen: december kondigt zich aan met het feest van Sint. Het is goed om ons te herinneren dat de oorspronkelijke sint, bisschop Nicolaas, alles had met dat andere feest, het kerstfeest. Het kerstfeest en het Kerstkind kondigen zich zondagmorgen aan: dan gaat het over een volk dat in een beklemmende duisternis zit, en toch een bijzonder, een groot licht zal zien.

 Om 17 uur gaat dominee W. van 't Spijker uit Hilversum voor. Hij preekt over Mattheus 5: 13-16, waar Jezus tegen de leerlingen zegt: jullie zijn het zout van de aarde, jullie zijn het licht van de wereld. Het gaat over de invloed die de gelovige hebben kan op de omgeving. Hoe je van betekenis kunt zijn. Zout kan zijn kracht verliezen en licht kan onder een kap gezet worden. Dan heeft het geen betekenis. Hoe zul je zout en licht kunnen zijn en blijven – en van betekenis kunnen zijn?

 Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht.
Lees het complete artikel op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel
Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten