Bijbelboek Orgel

Hoor, Israël: de HERE is onze God; de HERE is één! Gij zult de HERE, uw God, liefhebben met geheel uw hart en met geheel uw ziel en met geheel uw kracht.

Deuteronomium 6:4-5

Nieuws

Terug naar overzicht

Geen aanzien des persoons in De Wegwijzer


Datum: 17 november 2014

Onderstaand bericht is naar de krant verzonden:

Geen aanzien des persoons in De Wegwijzer
Op zondag 23 november gaat ds. G. Vos voor in CGK De Wegwijzer. Beide diensten staan dan in het teken van de viering van het Heilig Avondmaal.
  Om 10 uur is het thema: 'Geen aanzien des persoons'.
'Het multiculturele drama' was het artikel van Paul Scheffer in de NRC van januari 2000. Het overheidsbeleid ten aanzien van integratie had gefaald. Mensen van een bepaalde herkomst en etniciteit hebben - ondanks hun capaciteiten - minder kansen. Jacobus 2:1-13 stelt iets vergelijkbaars aan de orde. Mensen hebben hun aanmatigende eigenliefde erkend tegenover God en elkaar. Hebben vergeving ontvangen van God en mensen. Ze zijn voor dus God gelijk geworden. Toch neigen ze ertoe om de ene meer gelijk te behandelen dan de ander. Jacobus roept geredde mensen op om onderling geen aanzien des persoons te hebben. Jacobus vraagt ook om nederig te blijven tegenover hooghartige mensen. Daarvoor heb je wel kracht nodig. De gemeente mag die ontvangen tijdens de viering van het avondmaal.
  Om 17 uur is het thema: 'De telefoon niet opnemen'.
Sommige mensen dragen steeds het nieuwste type telefoon. Er zijn erbij die weinig opnemen en helemaal niet terugbellen. Heel vervelend. Je kunt geen hulp vragen of aanbieden. Jezus vergelijkt het geloof met de verbinding tussen de wijnplant en de druif. Is de rank slecht dan verpietert de druif. De wijnstok kan niet meer voeden. De druif kan niets ontvangen. De rank is 'dood'. Jacobus 2:14-26 leert dat geloof tot stand komt als gift. Als je geloof geen vrucht draagt dan sla je alarm. Want geloof zonder werken is dood. In de gebedsdienst na het avondmaal vraagt de gemeente om toewijding en dienstbaar zijn.
  Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht.
Lees het complete artikel op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel
Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten