Orgel Bijbelboek

De nacht is ver gevorderd, de dag is nabij. Laten wij dan de werken der duisternis afleggen en aandoen de wapenen des lichts!

Romeinen 13:12

Nieuws

Terug naar overzicht

Heilig Avondmaal vieren in De Wegwijzer


Datum: 22 september 2014

Onderstaand bericht is naar de krant verzonden:

Heilig Avondmaal vieren in De Wegwijzer
Op zondag 28 september gaat in beide diensten de eigen predikant ds. G. Vos voor in CGK De Wegwijzer. Deze zondag staat in het teken van de viering van het Heilig Avondmaal.
  Om 10 uur is de schriftlezing uit Efeze 2 vers 11-22. In Efeze raakten Joden, Grieken en Romeinen verbonden met Christus, maar bleven verschillend in cultuur. Daarom was de gemeente van Efeze een multi-culturele samenleving. Ook was er verschil in de mate en de vruchten van het geloof. Paulus bindt de Efeziers op het hart dat ze allemaal een verbinding nodig hebben met Christus. Dat maakt de eenheid in de verscheidenheid. Wanneer die verbinding met Christus er is, met alle hoop op verandering en met alle verdriet over missers, dan mag je samen de eenheid ook beleven aan het avondmaal. Eenheid met Christus. En ook - hoewel anders-  met elkaar.
  In de middagdienst om 17 uur zal ds. Vos Efeze 2 vers 1- 10 lezen. We hebben de algemene beschouwingen gehad. De regering heeft in de troonrede de koers voor het nieuwe jaar uiteen gezet. De tweede kamer controleert de regering en doet wijzigingsvoorstellen. De voorstellen worden in stemming gebracht en de regering moet dat in principe doen. Zo is de wil van het volk. Zo zit onze samenleving in elkaar. Maar zo is het niet met de gemeente van Christus. Christus heeft tussen Hemelvaart en Pinksteren duidelijk gemaakt wat de bedoeling is. De navolgers van Christus zijn zoekers van en medewerkers aan zijn hemels koninkrijk. Op basis van verzoening en door de onderlinge dienst wordt dat uitgebreid. Navolger ben je niet door een programma te te controleren en te verbeteren, maar door verbonden te zijn met Christus.
  Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees het hele artikel ook op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf
 de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten