Bijbelboek Orgel

De God nu der hope vervulle u met louter vreugde en vrede in uw geloof, om overvloedig te zijn in de hoop, door de kracht des heiligen Geestes.

Romeinen 15:13

Nieuws

Terug naar overzicht

Vermist in De Wegwijzer


Datum: 15 september 2014

Onderstaand bericht is naar de krant verzonden:

Vermist in De Wegwijzer

Op zondag 21 september gaat in beide diensten de eigen predikant ds. Guus Vos voor in CGK De Wegwijzer.

 In de morgendienst om 10 uur leest hij uit Lukas 15 vers 1-7. Karina van 3,5 jaar was 11 dagen vermist. Ze sliep naast de hond en at bessen. Helikopters konden haar niet vinden. Kinderen hebben het in eerste instantie dikwijls niet door dat ze vermist zijn en toch oh zo blij als ze gevonden worden. Zo kan het ook gaan in een kudde schapen. Het lam heeft het niet door. Denk bij de kudde aan Gods verbond. En aan de miljoenen die ermee verbonden zijn. De premier gaat niet zelf zoeken in Oekraine. Maar koning Jezus laat alles in de steek en gaat zelf zoeken. Om ze thuis te brengen aan de tafel des Heren.

 In de middagdienst om 17 uur zal ds. Vos Handelingen 2 vers 37-47 lezen, om van de Heidelbergse Catechismus zondag 38 uit te leggen. Een gemeente die niet samenkomt raakt opgebrand. De gelovige die niet samenkomt met de gemeente zal best een goed verhaal hebben. Toch staat Christus er niet achter. En de Heilige Geest ook niet. Hij vraagt de gemeente om samen te bidden en samen te horen naar het Woord van God. De vroege gemeente stond bekend om twee vragen: Hoe gaat het? en Wat kan ik voor je doen? Wie bidt en hoort, stelt zulke vragen. Misschien begint het opgebrand raken bij het laatste. Als je niet meer komt valt er ook niets te vragen.

 Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees het hele artikel ook op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf

de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten