Bijbelboek Orgel

En Hij, die op de troon gezeten is, zeide: Zie, Ik maak alle dingen nieuw.

Openbaring 21:5

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over Veel beloven of veel ontvangen


Datum: 25 augustus 2014

 Onderstaand bericht is (ingekort) naar de krant verzonden:

De Wegwijzer over Veel beloven of veel ontvangen
Op zondag 31 augustus gaat ds. G. Vos in beide diensten voor in CGK De Wegwijzer. In de morgendienst om 10 uur zal ds. Vos uit de Korinthenbrief 1Kor.4  6-20 voorlezen, waar hij een serie verkondigingen over maakt.
  De woorden visionair en veelbelovend worden veel gebruikt in onze samenleving. Bijvoorbeeld wanneer iemand steun vraagt voor een nieuw projekt of voor een nieuwe medewerker. Er wordt de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar veranderingsmanagement. Men is het er zo'n beetje over eens dat in ongeveer 20% van de projecten er daadwerkelijke verbetering ontstaat wanneer een instelling of een bedrijf het over een heel andere boeg gooit. Zou u uw gezin wagen aan zo'n traject? Of je relatie? De apostel Paulus merkt dat er in de gemeente van Korinthe minstens 3 richtingen zijn waarin mensen hoge verwachtingen hebben. Maar wel erg verschillend. Torenhoge verwachtingen hangen vaak samen met onvrede over het nu. Paulus zegt in 1Korinthe 4.16: ik wilde dat jullie meegingen in de manier waarop ik Christus volg. Christus heeft eigenlijk nooit op die manier verwachtingen gewekt. Christus weet dat Gods werk in de gemeente en samenleving hoe dan ook doorgaat. De vraag is of de Korinthier werken in harmonie zijn met God zelf.
  In de avonddienst om 18.30 uur wordt uit de Heidelbergse Catechismus zondag 37 behandeld. Het thema is: Wat je beweert over je naaste. Wanneer de nieuwe kamerleden worden geïnstalleerd en beëdigd dan mogen ze twee dingen antwoorden: 'dat beloof ik' of 'zo helpe mij God'. Wie goed oplet ziet veel variatie,  binnen alle partijen. Gelovige mensen besluiten hier ook heel verschillend. Sommigen leggen uit principe geen eed af. Anderen voelen de vrijheid dat te doen in de wetenschap dat God hen helpt. Vanmiddag lezen we uit Exodus 20 en Mattheus 5, niet zonder reden. Wat we verklaren over een medemens moet kloppen. Je kunt een eed gebruiken als een dekmantel voor onwaarheid. Maar God laat zich niet gebruiken. Juist dan neemt hij het op voor degene die belasterd wordt. God confronteert de lasteraar met wat hij doet.
  Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees het artikel ook op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten