Orgel Bijbelboek

Gerechtigheid zal de gordel zijner lendenen zijn en trouw de gordel zijner heupen.

Jesaja 11:5

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over De omgang met God


Datum: 21 juli 2014

Hieronder informatie over de diensten van komende zondag:

De Wegwijzer over De omgang met God
Predikant G. Vos gaat zondag 27 juli in beide diensten voor in CGK De Wegwijzer. Het thema van de verkondiging in de morgendienst om 10 uur is Omgaan met God. Als het goed is worden we in de samenkomst van de gemeente geroepen tot vertrouwelijke omgang met God. Vertrouwelijke wederzijdsheid. In het bijbelgedeelte 1 Korinthe 2 legt Paulus uit dat we zo geschapen zijn. Dat we zo bedoeld zijn. Hij legt uit hoe we dat kwijt geraakt zijn in de eerste brief aan de Korinthen. Je kunt georienteerd zijn op 'vertrouwen' en je kunt georienteerd zijn op 'behoeften'. Vertrouwelijke omgang met God verandert behoeften. Vertrouwelijke omgang brengt vrede. Het is waar dat dwepers spanningen maken. Leven met God brengt altijd vrede. Ook tussen mensen. Paulus begint ook nu het uitleggen van de betekenis van het kruis. Klopt er iets niet? Of klopt er iets wel?
  De avonddienst begint om 18.30 uur, dan is het thema: Oranje windzak op het strand. Als er een oranje windzak wappert kun je met een gerust hart zwemmen. Drijven met een luchtbed/zwemband mag echter niet. Staat er een gele vlag dan is zwemmen gevaarlijk. Bij een rode vlag is zwemmen ronduit verboden. Zo nu en dan zie je een vader zwemmen terwijl de vlag rood is. In gedachten zien we de vader die al flink uit de kust zwemt en zijn zoontje van 5 alsmaar toeroept: niet in het water. God zegt in zo'n geval: ik zal de overtredingen van de vaders bezoeken aan de kinderen. Ik moet me bezighouden met de kinderen omdat de vaders hen op het verkeerde spoor brengen. God hijst de rode vlag in Exodus 20. Hij waarschuwt zulke vaders en moeders. Hij verzekert hen dat hij erop terugkomt. Zulk onverantwoordelijk gedrag laat hij er niet bij zitten.
  Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees het artikel ook op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten