Orgel Bijbelboek

En het overige viel in goede aarde en opkomende en uitstoelende gaf het vrucht, en het droeg tot dertigvoud, zestigvoud en honderdvoud toe.

Marcus 4:8

Nieuws

Terug naar overzicht

Veldjesfeestdienst in CGK De Wegwijzer


Datum: 01 juli 2014

Onderstaand bericht is naar de krant verzonden:

Veldjesfeestdienst in CGK De Wegwijzer
Dominee Vos gaat voor in beide diensten op zondag 6 juli. 's Morgens begint om 10.00 uur een bijzondere viering die maar één keer per jaar plaatsvindt, namelijk de afsluitende Veldjesfeestdienst. Voorin de kerk mogen alle kinderen het welkomstlied zingen en het themalied 'Stap maar in de vissersboot met Jezus' en horen we een korte samenvatting over het thema 'Luisteren met je hart.' Daarna gaat de dominee dieper in op het Bijbelverhaal waar de kinderen over hebben gehoord tijdens het Veldjesfeest, waarin het ging over vissen. Petrus was al voordat hij de Here Jezus leerde kennen een goede visser met heel veel ervaring. Jezus noemde zichzelf echter visser van mensen, als een bijzonder soort visser. Denk maar eens aan al die dierenliefhebbers die met visnetten de vissen overbrengen in zuurstofrijk water om hun levens te reden. Jezus noemt zijn vrienden en leerlingen opeens ook vissers van mensen en daar schrikken ze wel even van. Zij kunnen toch niet zomaar Zijn werk gaan doen? Daar komen de mensen toch niet voor? Jezus wil hen leren dat het toch kan, met een levensecht voorbeeld. Zijn leerlingen hebben 's nachts gevist, maar helemaal niets gevangen. Dan laat Jezus hen hun visnetten midden op de dag uitgooien. Dat vinden ze helemaal niet verstandig, maar ze luisteren gehoorzaam en toch raakt het net helemaal vol. Dan beginnen ze het te begrijpen. Ook zij zullen toch aan andere mensen kunnen vertellen over Jezus. Zijn hemelse Vader zal hen helpen door zijn Geest. De toehoorders zullen niet alleen horen met hun oren maar ook luisteren met hun hart.
Voor de middagdienst heeft dominee G. Vos zich laten inspireren door de actualiteit. "De Sudanese rechtbank heeft de vrijlating bevolen van Meriam Ibrahim. De jonge moeder was ter dood veroordeeld omdat ze zich had bekeerd tot het christendom. Haar Amerikaanse man probeerde zijn vrouw en hun pasgeboren kind deze week het land uit te krijgen.  Helaas werd dat verhinderd door de Sudanese overheid. We hopen dat het gezin toch mag reizen en tot rust komt en dat ze na deze crisis een stabiele relatie mogen opbouwen. Dat kan alleen als ze er voor elkaar zijn en zich geen anderen tussen hen indringen." In Deuteronomium 6 1-15 vraagt de Here aan het bevrijde volk Israël: "Ik ben de Here die je uitgeleid heb, laat niemand tussen jullie en Mij komen." Iets vergelijkbaars vraagt Jezus in het Nieuwe Testament. "Ik heb het uiterste gedaan om je terug te brengen bij mijn Vader. Laat niemand en niets nu nog scheiding brengen tussen mijn Vader en jullie." Toch is verwijdering aan de orde van de dag. Ook in de relatie met God. Is dat echt onvermijdelijk? Zijn alle dingen van waarde werkelijk weerloos zoals Lucebert ooit stelde?
  Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees ook het hele artikel op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten